Conjunctivitis

Conjunctivitis is een ontsteking van het transparante membraan (of conjunctiva) dat de oogleden en het oogwit bekleedt. Het is een veelvoorkomende aandoening die meestal niet ernstig is. Het is echter oncomfortabel en als het wordt veroorzaakt door een infectie, kan het zeer besmettelijk zijn.

Wat veroorzaakt conjunctivitis
Conjunctivitis kan vele oorzaken hebben, maar over het algemeen ontstaat het door een bacteriële of virale infectie. In sommige gevallen kan het komen door allergieën, milieuchemicaliën of worden doorgegeven van moeder op kind tijdens de bevalling. In elk geval bepaalt de onderliggende oorzaak de aard van de behandeling.

Symptomen van conjunctivitis
Een arts of contactlensspecialist kan de aanwezigheid en oorzaak van conjunctivitis bepalen door een onderzoek van de conjunctiva en het omliggende gebied. Naast de herkenbare roze kleur, zijn andere veelzeggende symptomen onder meer:

  • Gevoel van vreemd object in een of beide ogen
  • Jeuk of branderig gevoel in een of beide ogen
  • Gelige afscheiding van een of beide ogen
  • Overmatig tranen van een of beide ogen
  • Ontstaan van korstvorming 's nachts, wat het openen van de ogen bemoeilijkt
  • Gezwollen oogleden

Je arts zal de precieze oorzaak bepalen en vaststellen waarom je ogen roze zijn, op basis van de symptomen en hun oorsprong​​.

Behandeling van conjunctivitis
Conjunctivitis zal over het algemeen op zijn beloop worden gelaten, maar enkele stappen kunnen worden gezet om de verspreiding ervan te beperken en de infectie te behandelen. Deze omvatten het regelmatig wassen van je handen, een nieuwe tissue gebruiken elke keer als je langs of in je ogen wrijft, gebruikte tissues onmiddellijk weggooien en geen enkel voorwerp met anderen delen dat mogelijk in contact kan komen met jouw ogen zoals zakdoeken, handdoeken, zonnebrillen, make-up, oogdruppels of kussens.

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc